Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bůček z pánve na pečené cibuli

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 140 minut

Bůček z pánve na pečené cibuli - postup přípravy

Toto jídlo si zamilujete pro svou jednoduchost a vymazlenou kombinaci chutí. Recept na něj zveřejnil Youtube kanál Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Bůček očistěte, osušte a ostrým nožem v kůži vytvořte šikmé zářezy ve tvaru kosočtverců. Maso po obou stranách osolte a posypejte čerstvě mletým černým nebo barevným pepřem.

2. KROK

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a položte na něj bůček kůží dolů. Nechte maso opéct ze všech stran zprudka dozlatova, podlijte ho trochou vody, přiklopte pokličku a na mírném ohni ho nechte dusit asi 1 hodinu.

3. KROK

Po uplynutí hodiny pečení přilijte do pánve další vodu a pokračujte v dušení další 1 hodinu. Ke konci dušení, když se voda odpaří, přelévejte maso výpekem. Ještě chvilku hop nechte v pánvi opékat a jakmile se téměř celý výpek vsákne do masa, odstavte jej z ohně a maso vyjměte z pánve.

4. KROK

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půlkulaté plátky a vsypte je do pánve s výpekem po mase. Dobře ji s výpekem promíchejte, podlijte ji vodou a nechte ji pod pokličkou 10 minut dusit. Poté pánev odklopte, vodu nechte odpařit a cibuli restujte dozlatova.

5. KROK

Hotový bůček nakrájejte na kousky a servírujte je spolu s kopečkem restované cibule a s hořčicí a čerstvým pečivem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů