Nadýchaný karlovarský knedlík bez mouky - postup přípravy
Karlovarský knedlík je jednoduchou a zároveň, na pohled, atraktivní přílohou k tradičním omáčkám. Jeho příprava podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je nečekaně jednoduchá a navíc se obejdete bez mouky.
Ingredience
Rohlíky nakrájejte na menší kostičky a hladkolistou petrželku nasekejte nahrubo. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh.
Mléko smíchejte s rozpuštěným máslem a přilejte k rohlíkům, přidejte žloutky, sůl a vše rukama promíchejte. Poté přisypte i nasekanou petrželku. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Připravte si dostatečné množství potravinářské folie. Těsto rozdělte na dva díly a přeneste na fólii a vytvořte úhledný váleček, který několikrát poválejte po pracovní ploše, aby vznikl pevný knedlík. Tento postup opakujte i s druhou částí těsta.
Knedlíky zabalené do potravinářské fólie vařte ve vroucí vodě po dobu 20 minut. Po pěti minutách otáčejte, aby byly rovnoměrně provařené. Hotové knedlíky vybalte z folie a nakrájejte na plátky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem