Pomazánka z uzené makrely s křenem a kapary - postup přípravy
Pomazánka z uzené makrely s křenem a kapary podle receptu od paní Romany Važanské je nevšedním doplněním každé oslavy či sešlosti. Namazaná na vece vypadá i chutná opravdu skvěle.
Ingredience
Uzenou makrelu zbavte všech kostí a vidličkou ji důkladně rozmačkejte. Poté k ni přidejte smetanový sýr, křenovou pastu a hořčici.
Pažitku s cibulí nasekejte najemno a přidejte ji do pomazánky. Nakonec ji ochuťte čerstvě vymačkanou šťávou z citrónu, nasekanými kapary, solí a pepřem dle chuti.
Vše důkladně promíchejte. Hotovou pomazánku podávejte s čerstvým pečivem, skvěle poslouží na slavnostní chlebíčky či jednohubky.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.