Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomazánka z uzené makrely s křenem a kapary

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Pomazánka z uzené makrely s křenem a kapary - postup přípravy

Pomazánka z uzené makrely s křenem a kapary podle receptu od paní Romany Važanské je nevšedním doplněním každé oslavy či sešlosti. Namazaná na vece vypadá i chutná opravdu skvěle.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Uzenou makrelu zbavte všech kostí a vidličkou ji důkladně rozmačkejte. Poté k ni přidejte smetanový sýr, křenovou pastu a hořčici.

2. KROK

Pažitku s cibulí nasekejte najemno a přidejte ji do pomazánky. Nakonec ji ochuťte čerstvě vymačkanou šťávou z citrónu, nasekanými kapary, solí a pepřem dle chuti.

3. KROK

Vše důkladně promíchejte. Hotovou pomazánku podávejte s čerstvým pečivem, skvěle poslouží na slavnostní chlebíčky či jednohubky.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů