Domácí sušený česnek se solí - postup přípravy
Pokud nevíte, jak uchovat česnek, aby vám vydržel co nejdéle, vyzkoušejte tento recept na domácí sušený granulovaný česnek se solí. Tento způsob úpravy vám pomůže uchovat jeho typickou chuť a skvěle hodí do téměř každého slaného jídla.
Ingredience
Česnek oloupejte, polovinu vložte do mixéru a přidejte lžíci soli. Poté opět přidejte česnek a lžíci soli. Vše spolu důkladně rozmixujte na jemnou kaši.
Na plech vyložený pečicím papírem rovnoměrně rozetřete česnekovou pastu a směs dejte na slunné místo a směs sušte ho, dokud zcela nezaschne.
Pokud česnek nechcete sušit na slunci, vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 80 °C a sušte ho po dobu 120 minut. Dvířka trouby nechte lehce pootevřená a vložte do nich vařečku.
Jakmile bude česnek suchý, nalámejte ho na menší kousky a důkladně ho rozmixujte. Poté ho přendejte do sklenice a skladujte ho na suchém místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: MOJE EBRULI KUCHYNĚ