Nepečené pistáciové tyčinky s čokoládou a sezamovými semínky - postup přípravy
K Vánocům patří sladkosti a vy si letos můžete připravit jednu neobyčejnou, a to bez pečení. Vyzkoušejte křupavé pistáciové tyčinky, které vás díky lahodné čokoládě budou hladit na jazyku.
Ingredience
Pistácie, mandle, dýňová a sezamová semínka s kokosem vsypejte do robotu a vše rozemelte na jemný prášek. K prášku přisypejte datle a sušené meruňky se špetkou soli a přilijte vanilkové aroma s medem. Vše znovu promixujte v robotu.
Poznámka: Trochu sezamových semínek si odložte do misky stranou, budete je potřebovat na závěrečné zdobení.
Výslednou hmotu přendejte do misky a vytvořte z ní válečky o délce přibližně 7 cm a šířce 1,5 cm. Hotové válečky položte na plech a chlaďte je v lednici po dobu 15 minut. Zatímco se válečky chladí, připravte si čokoládovou polevu.
Hořkou čokoládu rozlámejte do misky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Následně v čokoládě válečky namáčejte a pokládejte je na mřížku, aby mohla čokoláda ztuhnout – potrvá to přibližně 5 minut.
Tip: Čokoládu můžete rozpustit také v mikrovlnné troubě.
Zbytek čokolády, která vám zbyla, nalijte do obyčejného sáčku, jehož špičku ustřihněte a čokoládovými jemnými linkami válečky ozdobte
Nechte čokoládu na válečcích tuhnout dalších 5 minut. Poté natírejte kraje válečků zbylou čokoládou a následně je obalte v sezamových semínkách.
Tip: Pistáciové tyčinky servírujte v papírových košíčcích, které zaručí, že se pochoutka nebude na talíři nechtěně pohybovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé jednoduché a chutné