Bílá fazolová polévka s klobásou - postup přípravy
Připravte si chutnou bílou fazolovou polévku s voňavou klobásou podle jednoduchého receptu paní Romany Važanské. Polévka vás zahřeje a navodí příjemný pocit domova.
Ingredience
Fazole namočte na noc do vody, druhý den je propláchněte a sceďte. Poté je vložte do hrnce, zalijte je vodou, kterou osolte, přidejte do ní bobkový list a vařte je 60 minut, do změknutí.
V hrnci rozehřejte olej a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažte 1 minutu. Poté ji zasypte moukou a udělejte jíšku.
Tip: Místo oleje můžete použít sádlo, které zvýrazní chuť polévky.
Fazole sceďte, vložte je do hrnce, zalijte je vývarem a přidejte k nim připravenou jíšku. Do hrnce vsypte také na kousky nakrájenou klobásu, najemno nakrájenou jarní cibulku a nasekanou petrželku.
Tip: Nemáte-li k dispozici čerstvou petrželku, můžete použít sušenou.
Polévku vařte 10 minut a poté ji zjemněte smetanou.
Tip: Bílá fazolová polévka chutná skvěle, když ji servírujete horkou. Můžete si na ní pochutnat také v kombinaci s oblíbeným pečivem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.