Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sladkokyselý zelný salát s octem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Sladkokyselý zelný salát s octem - postup přípravy

Nelekejte se slova ocet v názvu. Naopak, právě tato ingredience dodává jeho chuti šmrnc. Připravte si pokrm, který můžete jíst samotný, ale také ho podávat jako přílohu k masu. Nachystáte ho za 5 minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí omyjte, nakrájejte ho na tenké proužky, které vložte do mísy. Přidejte k němu na proužky nastrouhanou oloupanou mrkev, ingredience posolte a promíchejte. Zeleninu nechte 15 minut odpočívat. 

Poznámka: Díky soli suroviny zkřehnou a salát tak bude jemnější.

2. KROK

Následně do salátu vmíchejte cukr s octem, který nechte působit 5 minut a poté vše zalijte rostlinným olejem. Suroviny znovu promíchejte a můžete podávat.

3. KROK

Tip: Salát se skvěle hodí jako lehká večeře, ale můžete ho servírovat také jako osvěžující přílohu k masu.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Natalia jetel recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů