Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkový koláč s jablky a vanilkovým krémem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 53 minut

Pudinkový koláč s jablky a vanilkovým krémem - postup přípravy

Hledáte-li recept na zajímavý dezert s lahodnou náplní, určitě nepřehlédněte pudinkový koláč s jablky. Postup není složitý a vůně koláče vás přenese zpátky do dětství a vykouzlí u vás doma jedinečnou atmosféru.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte cukr se solí, kypřicím práškem do pečiva, prosátou moukou a nastrouhaným studeným máslem. Následně do směsi přidejte vejce a uhněťte těsto, které rozdělte na dvě stejné části, které zabalte do potravinové fólie a dejte do mrazáku na 30–40 minut. 

2. KROK

Zatím oloupejte jablka, z kterých odstraňte jádřince a nakrájejte je na plátky, které v míse smíchejte s cukrem, skořicí a studenou vodou. Tuto směs postavte na plotnu a vařte 5–7 minut pod pokličkou.

Poznámka: Jablečnou náplň během vaření občas promíchejte.

3. KROK

Směs sceďte a postavte bokem. Zatím do rendlíku nalijte 325 ml mléka, které postavte na plotnu a začněte zahřívat. Ve zbytku mléka rozmíchejte kukuřičný škrob a v jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. 

4. KROK

Do vaječné směsi vmíchejte rozpuštěný škrob a celou tekutinu, za stálého míchání, přilijte do mléka. Jakmile směs zhoustne – potrvá to 3–4 minuty, odstavte ji z tepla a přikryjte potravinovou fólií. 

5. KROK

Poznámka: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu se vám na jeho povrchu nevytvoří škraloup. 

6. KROK

Nyní odbalte těsta a připravte si dortový ráfek s výklopným dnem, který ze všech stran vyložte pečicím papírem. První část těsta nastrouhejte nahrubo, přímo do dortového ráfku a rozprostřete ho po celém jeho dně. 

7. KROK

Na těsto rozprostřete jablka, která zakryjte krémem a ten na závěr posypte nastrouhanou druhou částí těsta. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut. 

8. KROK

Po upečení nechte dezert vychladnout a dejte ho tuhnout do lednice na 4–5 hodin.

Poznámka: Pudinkový koláč s jablky podávejte nakrájený a posypaný moučkovým cukrem.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů