Pudinkový koláč s jablky a vanilkovým krémem - postup přípravy
Hledáte-li recept na zajímavý dezert s lahodnou náplní, určitě nepřehlédněte pudinkový koláč s jablky. Postup není složitý a vůně koláče vás přenese zpátky do dětství a vykouzlí u vás doma jedinečnou atmosféru.
Těsto
Náplň
Krém
V míse smíchejte cukr se solí, kypřicím práškem do pečiva, prosátou moukou a nastrouhaným studeným máslem. Následně do směsi přidejte vejce a uhněťte těsto, které rozdělte na dvě stejné části, které zabalte do potravinové fólie a dejte do mrazáku na 30–40 minut.
Zatím oloupejte jablka, z kterých odstraňte jádřince a nakrájejte je na plátky, které v míse smíchejte s cukrem, skořicí a studenou vodou. Tuto směs postavte na plotnu a vařte 5–7 minut pod pokličkou.
Poznámka: Jablečnou náplň během vaření občas promíchejte.
Směs sceďte a postavte bokem. Zatím do rendlíku nalijte 325 ml mléka, které postavte na plotnu a začněte zahřívat. Ve zbytku mléka rozmíchejte kukuřičný škrob a v jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.
Do vaječné směsi vmíchejte rozpuštěný škrob a celou tekutinu, za stálého míchání, přilijte do mléka. Jakmile směs zhoustne – potrvá to 3–4 minuty, odstavte ji z tepla a přikryjte potravinovou fólií.
Poznámka: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu se vám na jeho povrchu nevytvoří škraloup.
Nyní odbalte těsta a připravte si dortový ráfek s výklopným dnem, který ze všech stran vyložte pečicím papírem. První část těsta nastrouhejte nahrubo, přímo do dortového ráfku a rozprostřete ho po celém jeho dně.
Na těsto rozprostřete jablka, která zakryjte krémem a ten na závěr posypte nastrouhanou druhou částí těsta. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.
Po upečení nechte dezert vychladnout a dejte ho tuhnout do lednice na 4–5 hodin.
Poznámka: Pudinkový koláč s jablky podávejte nakrájený a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ