Snadný nepečený dort s cukrářskými piškoty - postup přípravy
Pokud vás čeká příprava rodinné oslavy, ale nemáte čas na pečení složitých dezertů, vyzkoušejte recept na tento snadný nepečený dort s cukrářskými piškoty. Servírovat ho můžete samotný nebo s čerstvými jahodami či malinami.
Na korpus
Na krém
Na obmazání
Do hrnce nalijte mléko, vmíchejte do něj kakao a přiveďte ho k varu. Poté ho nechte zcela vychladnout. Dortovou formu o průměru 25 cm mezitím vyložte potravinářskou fólií.
Do vychladlého kakaa poté postupně namáčejte cukrářské piškoty a vyskládejte je celé formě včetně okrajů. Do hrnce nalijte 500 ml mléka, přidejte do něj vejce, cukr a vanilkový cukr.
Do hrnce přidejte hladkou mouku a směs velmi pečlivě promíchejte. Poté ji vařte na mírném plameni do zhoustnutí za stálého míchání.
Do hrnce přidejte čokoládu a směs míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Poté ji nechte zcela vychladnout. Jakmile bude vychlazená, zašlehejte do ní změklé máslo.
Hotový krém přendejte do dortové formy a uhlaďte ho. Poté na něj vyskládejte cukrářské piškoty namočené v kakau.
Dortovou formu zabalte do potravinářské fólie a vložte ji lednice na 6 hodin. Poté ji vyjměte, dort opatrně vyklopte a stáhněte z něj fólii.
Smetanu ke šlehání dochuťte cukrem, vyšlehejte ji do tuhé šlehačky a poté ji namažte na dort. Pečlivě ji uhlaďte a poté na ní vytvořte ozdobné vroubky.
Nakonec dort posypte rozdrcenými sušenkami a můžete ho servírovat. Podávat ho můžete samotný nebo ozdobený čerstvým ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba