Vepřové nudličky na pivu s hranolky - postup přípravy
Připravte si jednoduchý recept na vepřové nudličky na pivu podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Masovou směs můžete podávat, kromě hranolek, například s bramboráky.
Masová směs
Příloha
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Nakrájejte také jarní cibulku, kapii a chilli papričku. Na nudličky nakrájejte vepřové maso, které zprudka restujte na rozpáleném oleji cca 2 minuty.
Po této době k masu přidejte nakrájenou zeleninu, vše zamíchejte a smažte 1 minutu. Ingredience zasypte moukou a restujte další minutu.
Do pánve vlijte černé pivo, přisypte drcený kmín, lžičku hořčice, pepř, přidejte worcestrovou omáčku, sójovou omáčku a krájená loupaná rajčata. Vše důkladně zamíchejte a pod pokličkou vařte přibližně 45 minut, do změknutí.
Poznámka: Je-li to potřeba, po uvaření masovou směs dochuťte solí.
Zatím oloupejte brambory, nakrájejte je na hranolky a pořádně je properte ve vodě. Poté je osušte čistou utěrkou a vysypte je na plech vyložený pečicím papírem, kde je pokapejte olejem, osolte a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Vepřové nudličky na pivu podávejte společně s upečenými hranolky. Pokrm můžete servírovat ozdobený čerstvou nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem