Dušená krkovice na paprice s česnekem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na sobotní oběd, vyzkoušejte recept na dušenou krkovici na paprice s česnekem podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Jako přílohu můžete zvolit rýži, ale i houskový knedlík nebo těstoviny.
Ingredience
Cibuli s česnekem očistěte a nakrájejte je na drobné kostičky. Kapii omyjte, rozkrojte ji napůl a vyjměte z ní semeníky. Poté ji nakrájejte na malé kostičky.
Plátky vepřové krkovice jemně naklepejte. Poté je dochuťte mletým pepřem a solí. Na několika místech maso nakrojte, aby se při smažení nezkroutilo.
Z jedné strany krkovici potřete hořčicí a z obou stran ji poté obalte v hladké mouce. Na pánev nalijte olej, rozpalte ho a maso na něm zprudka osmažte.
Osmažené maso vyjměte z pánve a do výpeku dejte orestovat cibuli. Po chvíli ji zaprašte lžící hladké mouky, přidejte lžičku hořčice a směs ještě chvíli restujte.
Směs zalijte vývarem a do pánve vraťte zpět maso. Přidejte česnek, kapii, drcený kmín a pod poklicí krkovici vařte 45 minut.
Před koncem vaření omáčku dochuťte solí. Poté krkovici ihned podávejte s rýží, houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem