Bramborová roláda se zelím a slaninou - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na snadný, ale zároveň originální oběd, vyzkoušejte tuto bramborovou roládu se zelím a slaninou, která chutná skvěle i ve vegetariánské verzi. Vychutnat si ji můžete jako přílohu k masům nebo i samotnou.
Ingredience
Brambory oloupejte, omyjte je a nakrájejte je na tenké plátky. Plech vyložte pečicím papírem a posypejte ho polovinou nahrubo nastrouhaného sýra.
Na sýr úhledně vyskládejte nakrájené brambory, potřete je pomocí mašlovačky olejem a poté je posypte hrubozrnnou solí.
Plech vložte do předehřáté trouby na 200 °C a brambory pečte po dobu 30 minut. Plátkovou slaninu poté nakrájejte na větší kousky a orestujte ji na pánvi.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na větší kostky. Slaninu vyjměte z pánve a na zbylém tuku orestujte cibuli. Mrkev očistěte, nastrouhejte ji na hrubém struhadle a přidejte ji do pánve.
Bílé zelí omyjte, nakrájejte ho na co nejtenčí proužky a přidejte ho do pánve. Poté směs dochuťte solí, pepřem a následně ji velmi pečlivě promíchejte.
Jakmile bude zelenina měkká, přidejte do ní jarní cibulku a směs opět promíchejte. Brambory vyjměte z trouby a posypte je zbylým sýrem.
Na sýr rovnoměrně rozetřete zeleninovou směs a na ni nasypte orestovanou slaninu. Poté roládu srolujte pomocí pečicího papíru.
Bramborovou roládu posypte sýrem a vložte ji ještě na 5 minut do trouby a pečte ji při teplotě 200 °C.
Hotovou roládu vyjměte a ozdobte ji čerstvými bylinkami. Poté ji nakrájejte na plátky a ihned ji servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte