Domácí pudinkové šneky z kynutého těsta - postup přípravy
Domácí pudinkové šneky jsou křupavé na povrchu a krémově jemné díky náplni. Můžete je podávat jako dezert ke kávě, ale také jako sladkou snídani.
Těsto
Náplň
Na pomazání
Ingredience
Nejprve připravte těsto smícháním mléka s cukrem a sušeným droždím. Do směsi přidejte změklé máslo, olej, vaječný bílek a část mouky. Ingredience vymíchejte dohladka a přidejte zbytek mouky se solí.
Ze směsi uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a utěrkou a na teplém místě jej nechte kynout 1 hodinu.
Zatím připravte náplň smícháním cukru, kukuřičného škrobu, vaječného žloutku a mléka s vanilkovým cukrem v rendlíku, který položte na sporák. Tekutinu zahřívejte, za stálého míchání, do zhoustnutí – potrvá to přibližně 2–4 minuty.
Poté směs odstavte z tepla a vlijte ji do misky, kde ji přikryjte potravinovou fólií a nechte volně chladnout.
Tip: Fólii na misku umístěte tak, aby se přímo dotýkala krému. Díky tomu se na něm nevytvoří škraloup.
Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát o výšce 0,5 cm a rádýlkem jej rozřežte na pruhy o šířce přibližně 2 cm. Každý pruh stočte do tvaru spirály tak, jak je ukázáno na videu níže.
Šneky z těsta pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je vaječným žloutkem rozmíchaným v mléce. Následně na těsto naneste vychladlý krém.
Tip: Ke zdobení použijte cukrářský sáček, který krémem jednoduše naplňte.
Domácí pudinkové šneky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Poznámka: Ještě teplý pudinkový dezert posypte moučkovým cukrem, nechte je volně vychladnout a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89