Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodový cheesecake s citronovým želé

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Jahodový cheesecake s citronovým želé - postup přípravy

Pochutnejte si na jahodovém cheesecaku, který vytvoříte snadno a bez použití trouby. Dezert vypadá luxusně a hodí se k servírování ve všední dny, ale také na oslavách.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Sýrový krém

Jahodový sirup

Smetanový krém

Poleva

Citronové želé

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušenky vsypte do sáčku a pomocí válečku je rozdrťte na jemný prášek. K sušenkám vlijte rozpuštěné máslo a směs důkladně prohněťte. 

Tip: Sušenky můžete rozmixovat také v robotu. 

2. KROK

Směsí naplňte dno dortového ráfku vyplněného pečicím papírem a uhlaďte ji dohladka. Nyní si připravte náplň. 

3. KROK

Ve větší míse smíchejte zakysanou smetanu se smetanovým sýrem, a jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim cukr. V jiné misce smíchejte želatinu s mlékem, položte ji na misku s horkou vodou a nechte ji rozpouštět ve vodní lázni. 

4. KROK

Následně želatinu vmíchejte ke smetaně a sýru. Jakmile se ingredience propojí, odložte misku bokem a nechte ji volně chladnout. Nyní si připravte jahody. 

5. KROK

Jahody namočte do misky s vodou, omyjte je, odstraňte z nich zelené části a nakrájejte je na čtvrtky. V rendlíku následně smíchejte jahody s citronovou šťávou a cukrem a směs na mírném plameni zahřívejte přibližně 4–6 minut. 

Poznámka: 13 jahod si ponechte bokem na závěrečné zdobení.

6. KROK

Po této době jahody rozmixujte ponorným mixérem a 80 g sirupu vlijte do krému. V jiné míse vyšlehejte smetanu s cukrem a následně ji vmíchejte do sýrového krému s jahodovým sirupem. 

Poznámka: Zbytek jahodového sirupu si ponechte na závěrečné zdobení.

7. KROK

Směs vlijte do dortového ráfku se sušenkovým základem, přikryjte ho potravinovou fólií a dejte chladit na 1 hodinu do lednice. Zatím si připravte polevu. 

8. KROK

V misce smíchejte vodu s želatinou, do druhé mísy nalijte horkou vodu a ve vodní lázni nechte želatinu rozpustit. 150 g jahodového sirupu přelijte do misky, kde ho smíchejte s želatinou a tekutinou polijte povrch jahodového cheesecaku. 

9. KROK

Nakonec připravte citronové želé, kterým celý dort zakončíte. V misce smíchejte vodu s želatinou, do rendlíku nalijte horkou vodu, citronovou šťávu a cukr a směs zahřívejte na mírném ohni 1 minutu. 

10. KROK

Rendlík odstavte z tepla a vmíchejte do něj želatinu. Rendlík ponořte do mísy s horkou vodou a ve vodní lázni nechte želatinu v tekutině rozpustit. 

11. KROK

Jahody, které vám zbyly, omyjte, odstraňte z nich zelenou část a nakrájejte je na poloviny. Jahodami vyzdobte povrch dortu tak, jak je ukázáno ve videu níže a celý cheesecake zalijte polovinou množství citronového želé. 

12. KROK

Poznámka: Po prvním zalití citronovým želé vložte dezert na 30 minut do lednice. Poté na něj vlijte druhou polovinu želé a chlaďte v lednici další 2 hodiny. 

13. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

14. KROK

Videopostup krok za krokem

15. KROK

Zdroj receptu: HidaMari Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů