Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mleté maso s těstovinami a rajčatovou omáčkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 19 minut

Mleté maso s těstovinami a rajčatovou omáčkou - postup přípravy

Mleté maso s těstovinami obsahuje rajčatovou omáčku, díky které je pokrm šťavnatý. Jídlo je jednoduché na přípravu a přijde vhod, až nebudete mít na vaření mnoho času.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte omáčku. Rajčata zbavte stopek a vložte je do mixéru, společně s cibulí, česnekem a solí. Ingredience rozmixujte dohladka a směs nalijte do rendlíku s rozpáleným olejem.

2. KROK

Směs zahřívejte 1 minutu a odstavte ji z tepla. Poté dejte vařit těstoviny. Vařte je v osolené vodě s trochou oleje přibližně 9–11 minut. Následně je sceďte.

Tip: Při vaření těstovin se řiďte pokyny pro přípravu na obalu konkrétního produktu.

3. KROK

Zatímco se těstoviny vaří, nastrouhejte mozzarellu na jemném struhadle a odložte ji bokem. Na rozpálené pánvi s olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem 1 minutu a poté k ingrediencím přidejte maso. 

4. KROK

Směs osolte, opepřete a důkladně zamíchejte. Maso smažte přibližně 4 minuty a poté ho zalijte rajčatovou omáčkou. Pokrm ochuťte oreganem, chilli vločkami, znovu zamíchejte a do pánve přidejte těstoviny, které zasypte trochou mozzarelly. 

5. KROK

Směs znovu zamíchejte a poté znovu posypte zbytkem mozzarelly. Pánev přikryjte pokličkou a nechte sýr, ať se rozpustí – potrvá to přibližně 2 minuty. 

Poznámka: Po přidání druhé dávky sýru už pokrm nevařte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Receta De 10

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů