Čočka s uzeným a nakládanými okurkami - postup přípravy
Čočka s uzeným, podle paní Petry Pospíchalové, je výrazná a chutná dospělým i dětem. Výhodou tohoto receptu je jeho rychlá příprava, kterou zvládne každý.
Ingredience
Čočku vložte do vody a vařte ji 10–15 minut, do změknutí.
Poznámka: Při vaření se řiďte pokyny k přípravě na obalu konkrétního produktu. Je-li to nutné, čočku před vařením namočte.
Na pánvi rozpalte olej a smažte na něm první cibuli 2 minuty. Poté ji zaprašte moukou, vytvořte jíšku a přidejte slitou čočku. Ingredience promíchejte a vařte 10 minut.
Poznámka: Vodu z čočky nevylévejte. Budete ji potřebovat k ředění pokrmu.
Jakmile má čočka vámi požadovanou konzistenci, dochuťte ji solí, pepřem a mletým kmínem. Na jiné pánvi osmažte druhou cibuli dohněda. Potrvá to přibližně 3–4 minuty.
Poznámka: Kdo má rád čočku kyselejší, může do ní vmíchat trochu octa.
Mezitím, co se vaří čočka, vložte uzené maso do horké vody a vařte ho 10–15 minut. Následně ho nakrájejte na plátky a podávejte společně s čočkou posypanou osmaženou cibulkou.
Tip: Čočku s uzeným servírujte s nakládanými okurkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.