Kynuté tvarohové koláčky s marmeládou a drobenkou - postup přípravy
Kynuté tvarohové koláčky, podle paní Jany Podolákové Burkartové, obsahují jedinečnou kombinaci tvarohu, marmelády a křupavé drobenky. Hodí se i na slavnosti.
Ingredience
Náplň
V mléce rozmíchejte droždí a směs odložte bokem. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, cukr, vaječné žloutky, rum, citronovou kůru a sůl. Do směsi přidejte kvásek a uhněťte hladké těsto.
Tip: Aby bylo těsto hladké, bez hrudek a ingredience se lépe propojily, před použitím mouku prosejte.
Jakmile vznikne těsto, zapracujte do něj změklé máslo. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho 1 hodinu kynout na teplém místě. Následně ho rozdělte na 4 stejné díly, z kterých vyválejte hrubší válečky.
Každý váleček rozdělte na 5–7 stejně velkých dílů a vytvarujte z nich bochánky, které odkládejte na plech vyložený pečicím papírem. Bochánky přikryjte utěrkou a nechte je dalších 40 minut kynout.
Uprostřed každého bochánku vytvořte dnem ploché sklenice důlek, který vyplňte tvarohem, marmeládou a drobenkou. Tvarohové koláčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–30 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Koláčky by měly být upečené dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.