Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý hráškový krém se špenátem a šunkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Jednoduchý hráškový krém se špenátem a šunkou - postup přípravy

Jednoduchý hráškový krém, podle paní Jany Podolákové Burkartové, můžete podávat horký i zastudena. Polévka je jednoduchá, zasytí, je výživná a plná bohatých chutí.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci rozpusťte máslo a smažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli 1–2 minuty. Přidejte k ní česnek, promíchejte a následně do hrnce vsypte hrášek s listovým špenátem. 

Poznámka: Můžete použít také hrášek z konzervy. Chuťově je ale lepší mražený.

2. KROK

Ingredience promíchejte, ochuťte solí, pepřem a zalijte vývarem. Na mírném ohni a pod pokličkou duste polévku 20 minut. 

Poznámka: Zatímco se polévka dusí, osmažte si na vedlejší pánvi nadrobno nakrájenou šunku a krutony z chleba.

3. KROK

Jakmile hrášek se špenátem změknou, polévku rozmixujte a vlijte do ní smetanu. Jednoduchý hráškový krém servírujte se šunkou a krutony. 

Tip: Polévku podávejte horkou. Skvěle ale také chutná vychlazená, a to zejména v létě.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů