Jednoduché čevabčiči se zeleninou a brambory - postup přípravy
Čevabčiči je lahodný balkánský pokrm z mletého masa, plný bohaté chuti. Provoňte svůj domov a vyzkoušejte snadný recept podle Youtube kanálu Recepty bez brepty.
Na maso
Příloha
Obloha
Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, pepřem, mletou sladkou paprikou a solí.
Tip: Abyste si byli jistí, zda je směs dochucená dle vašich představ, kousek směsi na pánvi s olejem usmažte a ochutnejte.
Z masové směsi vytvořte malé válečky o šířce přibližně 3 cm a délce 7 cm a smažte je ze všech stran. Celý proces potrvá přibližně 12 minut. Poté maso pečte v předehřáté troubě na 100 °C po dobu 15 minut.
Nyní připravte přílohu a zeleninovou oblohu. Oloupané brambory vařte 15–20 minut v osolené vodě, do změknutí.
Tip: Chcete-li, aby byly brambory uvařené co nejdříve, nakrájejte je na menší kusy.
Zatímco se brambory vaří, nakrájejte červenou papriku na kolečka stejně, jako oloupanou cibuli. Nakonec nasekejte petrželku najemno.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Jednoduché čevabčiči servírujte polité výpekem, s uvařenými brambory, posypanými nasekanou petrželkou a se zeleninovou oblohou.
Tip: Pokrm můžete podávat s oblíbeným dipem, jako je majonéza nebo hořčice.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty