Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí česneková slanina z vepřového bůčku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Domácí česneková slanina z vepřového bůčku - postup přípravy

Domácí česneková slanina je šťavnatá, křehká a má výraznou chuť. Můžete ji servírovat jako předkrm, pochoutku k pivu nebo součást slavnostních mís.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sůl smíchejte s dusitanovou solí, cukrem, pepřem a muškátovým oříškem. Do směsi přidejte tymián, natrhané bobkové listy a prolisovaný česnek. 

2. KROK

Poznámka: Díky dusitanové soli získá slanina velmi hezkou a lákavou barvu. Navíc bude maso křehčí a déle vydrží.

3. KROK

Ingredience důkladně zamíchejte a ze všech stran jimi potřete bůček. Maso zabalte do několika vrstev potravinové fólie a vložte ji na nejnižší polici v lednici, a to na 4–5 dní. 

4. KROK

Po této době maso odbalte, opláchněte ho pod studenou vodou a osušte bílým ubrouskem. Do středu masa vložte kuchyňský teploměr na pečení a maso pečte v předehřáté troubě na 80 °C, dokud se teplota masa uvnitř nedostane na 69–72 °C.

5. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Měla by se ale pohybovat kolem 90 minut. 

6. KROK

Po upečení nechte domácí česnekovou slaninu vychladnout a poté ji zabalte do potravinové fólie. 

Poznámka: Maso vložte na noc do lednice a poté ho podávejte nakrájené na plátky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Gute Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů