Domácí broskvový kompot zavařený v troubě - postup přípravy
Připravte si domácí broskvový kompot, který je osvěžující a vydrží čerstvý až několik měsíců. Příprava je jednoduchá a k zavařování budete potřebovat jen troubu.
Ingredience
Broskve oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na malé kousky. Poté jimi naplňte sterilizované sklenice a do každé z nich vsypte 60 g cukru a vložte 2 hřebíčky.
Do sklenic nalijte horkou vodu tak, aby byly broskve zcela ponořené, uzavřete je sterilizovanými víčky a vyskládejte na plech, do kterého vlijte trochu horké vody.
Poznámka: V tomto receptu byly použity sklenice o objemu 1000 ml.
Domácí broskvový kompot zavařujte v předehřáté troubě na 200 °C a zavařujte 5 minut. Po této době troubu vypněte a sklenice nechte v troubě do doby, než vychladnou.
Poznámka: Kompot z broskví skladujte na chladném a temném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Birtutamkekik