Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fazole v rajčatové omáčce se šunkovou klobásou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 79 minut

Fazole v rajčatové omáčce se šunkovou klobásou - postup přípravy

Fazole v rajčatové omáčce, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou aromatické, syté a výživné. Skvěle je doplňuje šunková klobása, kterou připravíte za pár minut.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Fazole namočte přes noc do studené vody. Poté je slijte, propláchněte je a vařte je v čisté vodě 30–60 minut, doměkka.  

Poznámka: Doba namáčení je uvedená na obalu konkrétního produktu, kterým se řiďte.

2. KROK

Mezitím, co se fazole vaří, nakrájejte cibuli nadrobno a oloupaný česnek na plátky. Klobásu horizontálně rozkrojte na polovinu a z obou stran na klobáse udělejte mřížkový řez. 

3. KROK

Klobásy smažte na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 5 minut a poté je odstavte z tepla. Následně sceďte uvařené fazole. 

4. KROK

V jiném hrnci smažte cibuli na oleji 2–3 minuty. Po této době přidejte k cibuli česnek a pokračujte ve smažení další 1 minutu. 

Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.

5. KROK

K cibuli a česneku vmíchejte krájená rajčata s bujónem a sladkou chilli omáčkou. Vše zamíchejte a vařte 5 minut. Na závěr do omáčky vmíchejte uvařené fazole. 

6. KROK

Fazole v rajčatové omáčce servírujte společně se smaženými klobásami. 

Tip: Pokrm podávejte s nakládanou okurkou, posypaný petrželkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů