Zavařená jablka s hřebíčkem a skořicí - postup přípravy
Díky tomuto receptu můžete uchovat chuť čerstvého ovoce po celý rok. Zavařená jablka se skvěle hodí k masu, do salátů nebo dezertů, jako jsou štrůdly a koláče.
Na jablka
K namáčení
V míse smíchejte vodu s citronovou šťávou, do které vkládejte oloupaná nakrájená jablka. Díky tomu nezhnědnou.
Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.
Ovoce vložte do sterilizovaných sklenic. Do každé sklenice vsypte dvě lžíce cukru, 1/3 lžičky mleté skořice a 2 hřebíčky.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 5 sklenic o objemu 900 ml.
Sklenice naplňte vroucí vodou do plna a pevně je uzavřete sterilizovanými víčky. Poté je vložte do většího hrnce, do kterého nalijte vodu až do ⅔ výšky sklenic a zavařujte 20–25 minut od bodu varu.
Zavařená jablka ve sklenicích vyjměte z hrnce a nechte je volně vychladnout.
Tip: Aby vám ovoce co nejdéle vydrželo, skladujte naplněné sklenice na temném a chladném místě. Po otevření obsah sklenice co nejdříve zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch