Zelné listy s mletým masem v těstíčku - postup přípravy
Zelné listy s mletým masem jsou lehkým hlavním chodem, který si vaši blízcí zamilují. Listy se šťavnatou náplní jsou obalené v těstíčku, které jim dodává křupavost.
Základ
Těstíčko
Zelí zabalte do potravinové fólie a přihřívejte ho 10–15 minut v mikrovlnné troubě.
Poznámka: Díky tomuto postupu zelí zkřehne a bude se vám s ním lépe pracovat.
Zelí odbalte, rozdělte ho na jednotlivé listy a odstraňte z nich tvrdou část. Cibuli nakrájejte nadrobno a na rozpáleném oleji ji smažte 1–2 minuty. Cibuli poté osolte a smažte ji další 2 minuty, dokud nezačne hnědnout.
Cibuli vložte do mísy, přidejte k ní mleté maso, sůl, pepř a mletou sladkou papriku s koriandrem. Ingredience zamíchejte a směsí naplňte zelné listy.
Poznámka: Při plnění se můžete inspirovat postupem ve videu níže.
Naplněné listy odložte bokem a připravte těstíčko k obalení. Vejce smíchejte se zakysanou smetanou, mletou sladkou paprikou, solí a pepřem. Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku a ve vzniklém těstíčku obalte všechny plněné zelné listy.
Zelné listy s mletým masem smažte na mírném ohni, pod pokličkou, z každé strany přibližně 6 minut. Každou porci můžete servírovat s trochou zakysané smetany.
Tip: Usmažené listy odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SAMIRA GOTOVIT