Valašská kyselica s brambory a klobásou - postup přípravy
Připravte si valašskou kyselicu, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, která zasytí. Můžete ji servírovat jako hlavní chod, a to hlavně během zimy, kdy dokonale zahřeje.
Základ
K zahuštění
Zdobení
Cibuli nakrájejte nadrobno a klobásu na půlkolečka. Zelí slijte a nakrájejte ho. V hrnci rozpalte olej a cibuli na něm smažte 2–3 minuty. Poté k ní přidejte klobásu, kterou smažte 1–2 minuty.
Do hrnce vlijte vodu s vaničkou bujónu a zelím, ingredience zamíchejte a do polévky vmíchejte bobkový list, nové koření, pepř a kmín. Vše vařte 3 minuty.
Tip: Místo vody s bujónem můžete použít klasický vývar.
Zatím v misce smíchejte mléko s moukou a směsí zahustěte polévku, kterou vařte dalších 15 minut.
Poznámka: Po přidání mouky je nutné polévku provařit, aby byl pokrm lépe stravitelný.
Valašskou kyselici na závěr osolte a do polévky vmíchejte uvařené brambory. Polévku už nevařte a servírujte ji horkou. Každou porci servírujte s nasekanou petrželkou.
Poznámka: Oloupané brambory vařte 20 minut v osolené vodě. Pokud je chcete uvařit co nejrychleji, nakrájejte je na menší kousky.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem