Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkový mandlový koláč ze 4 surovin

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Hrnkový mandlový koláč ze 4 surovin - postup přípravy

Pokud máte chuť na sladký dezert, připravte si ke kávě tento hrnkový mandlový koláč ze 4 surovin. Příprava je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník..

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte do nich cukr, mandlové aroma a směs vyšlehejte do nadýchané pěny.

2. KROK

Do vaječné směsi nasypte mandlovou mouku a velmi pečlivě ji pomocí stěrky zapracujte. Dortovou formu vymažte máslem a těsto do ní nalijte.

3. KROK

Dortovou formu přendejte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a koláč pečte přibližně 35–40 minut.

4. KROK

Před vytažením z trouby do středu koláče zapíchněte párátko nebo špejli. Pokud bude špejle čistá, můžete koláč vytáhnout.

5. KROK

Upečený koláč vyjměte z trouby a nechte ho vychladnout. Poté ho vyjměte z formy, posypte ho moučkovým cukrem, nakrájejte ho a servírujte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: CooksterMom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů