Dvoubarevné vanilkové sušenky s Nutellou - postup přípravy
O Vánocích můžete svůj slavnostní stůl obohatit cukrovím v podobě dvoubarevných vanilkových sušenek. Výhodou cukroví je, že se hodí ke kávě i během celého roku.
Těsto
Náplň
Na posypání
Změklé máslo smíchejte se slunečnicovým olejem, moučkovým cukrem, vejcem a vanilkovým extraktem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte do směsi kukuřičný škrob se špetkou soli.
Nyní do směsi vmíchejte 300 g mouky a uhněťte těsto, které rozdělte na dvě stejné části.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte a přidávejte ji po částech.
Do jedné z nich zapracujte lžíci mouky a vyválejte ji na plát o výšce 0,5 cm. Do druhé zapracujte lžíci kakaa a vyválejte ji stejným způsobem.
Pomocí vidličky vytvořte na světlém plátu pruhy a vykrojte z něj kolečka, která vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Poznámka: Stejný postup opakujte také u tmavého těsta. Ze zbytků těst, které vám po vykrajování zbyly, vytvořte dvoubarevný plát, z kterého vykrojte další kolečka.
Dvoubarevné vanilkové sušenky pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 10–12 minut. Poté je nechte volně vychladnout a slepte je k sobě pomocí Nutelly.
Tip: Cukroví servírujte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recette rapide sucrée