Slepované ořechové sušenky s čokoládou - postup přípravy
Slepované ořechové sušenky spojují křupavost ořechů s bohatou chutí čokolády, což z nich dělá neodolatelnou vánoční pochoutku. Jsou ideálním sladkým potěšením.
Těsto
Na obalení
Na slepení
Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty, do hladka. Za stálého šlehání k němu přidejte cukr, vejce, vanilkový cukr a špetku soli.
Poznámka: Vejce přidávejte do směsi postupně.
Pokračujte ve šlehání a přidejte rum, citronovou kůru a, po troškách, prosetou mouku. Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a vložte na 30 minut do lednice.
Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Poté z něj vytvořte kuličky, o průměru 2 cm, které namočte do vaječných bílků, obalte v nasekaných ořeších a odložte na plech, vyložený pečicím papírem.
Kuličky pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20 minut. Nyní rozpusťte čokoládu a smíchejte ji s máslem.
Tip: Čokoládu rozpustíte, během 3 minut, ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Pomocí cukrářského sáčku čokoládu aplikujte na jednu kuličku, kterou přikryjte druhou kuličkou. Tímto způsobem slepte všechny kuličky k sobě. Nechte čokoládu ztuhnout a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SOS kuchyně