Omeleta se žampiony a paprikou - postup přípravy
Omeleta se žampiony a paprikou je výživné jídlo, plné aromatických chutí. Výhodou je velmi rychlá příprava, kterou ocení všichni, kteří nechtějí trávit čas v kuchyni.
Základ
Na posypání
Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a smažte je 3 minuty na rozpáleném oleji.
Tip: Pro rychlejší krájení žampionů zatlačte nožku houby dovnitř kloboučku.
Jakmile houby pustí šťávu, vmíchejte k nim máslo a papriku, nakrájenou na proužky.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
Zeleninu smažte 2 minuty a mezitím připravte vaječnou směs. V samostatné míse vyšlehejte vejce s jedlou sodou a mlékem. Přidejte sůl, pepř a vzniklou směsí rovnoměrně zalijte zeleninu s houbami.
Pokrm zakryjte pokličkou a vařte ho 1 minutu. Poté ho posypte nasekanou petrželkou s nastrouhaným tvrdým sýrem, pánev znovu zakryjte pokličkou a pokračujte ve vaření ještě 1 minutu.
Tip: Omeletu se žampiony můžete podávat posypanou chilli a nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mucit Anne