Bavorský salát s hořčičnou zálivkou - postup přípravy
Připravte si osvěžující a šťavnatý bavorský salát, podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Je ideální ke svačině i jako slavnostní pohoštění.
Základ
Zálivka
Salám nakrájejte na nudličky, které vložte do větší nádoby, kde ho smíchejte s nakrájenými okurkami a červenou cibulí, nakrájenou na proužky.
Poznámka: Červená cibule se do salátu hodí víc než bílá, protože má jemnější chuť.
Směs zalijte olejem a odstavte ji bokem. V samostatné misce smíchejte vodu s octem a lžící hořčice. Tekutinu ochuťte pepřem, solí a cukrem.
Zálivku vmíchejte do salámové směsi. Na závěr do salátu vmíchejte nasekanou pažitku. Bavorský salát vložte do lednice na minimálně 2 hodiny.
Tip: Salát můžete servírovat se sýrovými preclíky nebo jinou oblíbenou přílohou. Každou porci můžete servírovat ozdobenou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty