Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bavorský salát s hořčičnou zálivkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Bavorský salát s hořčičnou zálivkou - postup přípravy

Připravte si osvěžující a šťavnatý bavorský salát, podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Je ideální ke svačině i jako slavnostní pohoštění.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Salám nakrájejte na nudličky, které vložte do větší nádoby, kde ho smíchejte s nakrájenými okurkami a červenou cibulí, nakrájenou na proužky.

Poznámka: Červená cibule se do salátu hodí víc než bílá, protože má jemnější chuť.

2. KROK

Směs zalijte olejem a odstavte ji bokem. V samostatné misce smíchejte vodu s octem a lžící hořčice. Tekutinu ochuťte pepřem, solí a cukrem. 

3. KROK

Zálivku vmíchejte do salámové směsi. Na závěr do salátu vmíchejte nasekanou pažitku. Bavorský salát vložte do lednice na minimálně 2 hodiny. 

4. KROK

Tip: Salát můžete servírovat se sýrovými preclíky nebo jinou oblíbenou přílohou. Každou porci můžete servírovat ozdobenou petrželkou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů