Rychlé zapečené brambory se slaninou - postup přípravy
Pokud hledáte recept na originální přílohu, vyzkoušejte tyto rychlé zapečené brambory se slaninou. Servírovat je můžete s masem, ale skvěle chutnají i samotné.
Ingredience
Smíchejte olivový olej s rozpuštěným máslem a touto směsí vymažte pekáč. Brambory i cibuli oloupejte. Brambory nakrájejte na tenké plátky, cibuli na půlkolečka.
Nakrájenou bramboru lehce roztáhněte a mezi jednotlivé plátky vložte nakrájenou cibuli. Takto postupujte u všech brambor.
Připravené brambory vložte do pekáče. Osolte je, opepřete a posypte je kořením dle chuti. Následně je potřete máslovou směsí.
Brambory vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte je přikryté alobalem přibližně 30 minut. Mezitím nakrájejte slaninu na drobné kousky, osmažte ji dozlatova na suché pánvi a poté ji nechte okapat na ubrousku.
Po 30 minutách vyjměte brambory z trouby, odkryjte je a rovnoměrně je posypte opečenou slaninou. Pokračujte v pečení bez alobalu dalších 30 minut, dokud nejsou brambory měkké a zlatavé.
Hotové brambory posypte nasekanou petrželkou nebo koprem. Podávejte horké jako hlavní chod nebo přílohu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты