Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkové taštičky s jablky a skořicí

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Pudinkové taštičky s jablky a skořicí - postup přípravy

Až si budete chtít pochutnat na křehkém dezertu s bohatou náplní, upečte si pudinkové taštičky s jablky a skořicí. Provoní domov a potěší všechny mlsné jazýčky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Krém

Náplň

Základ

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte vejce s klasickým cukrem, kukuřičným škrobem a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim mléko a směs zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí. 

2. KROK

Poté rendlík odstavte z tepla a do jeho obsahu vmíchejte máslo. Vzniklý krém přelijte do mísy, zakryjte ho potravinovou fólií a vložte ho do lednice.

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.

3. KROK

Zatímco se krém chladí, připravte náplň. Jablka zbavte jádřinců, oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ovoce vložte do pánve, kde ho smíchejte s cukrem, skořicí, máslem a smažte ho 5 minut. 

4. KROK

Náplň nechte vychladnout  a začněte s plněním dezertu. Polovinu listového těsta potřete krémem, který pokryjte jablečnou náplní. Tu zakryjte druhou polovinou těsta a jeho okraje k sobě stlačte vidličkou. 

5. KROK

Dezert položte na plech, pokrytý pečicím papírem, potřete ho směsí vaječného žloutku s mlékem a nakrájejte ho na stejně velké kousky ve tvaru čtverce. 

6. KROK

Naplněné těsto posypte nasekanými mandlemi a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. 

Tip: Pudinkové taštičky servírujte posypané moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů