Pečené uzené maso s křenovou omáčkou - postup přípravy
Inspirujte se tímto receptem z Youtube kanálu Recepty bez brepty, díky kterému hravě připravíte šťavnatý velikonoční oběd s bohatou chutí. Hotový je za pár minut.
Příloha
Maso
Omáčka
Začněte s přípravou přílohy. Na poloviny nakrájené oloupané brambory smíchejte se stroužky česneku, olejem a kmínem. Směs ochuťte solí, důkladně ji zamíchejte a odložte bokem.
Pokračujte s přípravou masa. Uzené maso nakrájejte na plátky a vyskládejte je na polovinu plechu, pokrytého pečicím papírem, který předem potřete olejem.
Na maso položte několik nakládaných okurek a na druhou polovinu plechu rozprostřete brambory s česnekem.
Poznámka: Šťávou, kterou brambory pustily, potřete maso.
Plech zakryjte alobalem a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Mezitím připravte omáčku. Křen oloupejte, nastrouhejte najemno a smíchejte ho se zakysanou smetanou
Do směsi přidejte majonézu, sůl, pepř a hotovou omáčku podávejte s upečeným uzeným masem a bramborovou přílohou.
Tip: Každou porci můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty

