Kopřivový džus jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy
Dopřejte svému tělu živiny a vitamíny pitím kopřivového džusu, který připravíte jen ze 2 ingrediencí. Pomáhá s pročišťováním organismu a posílením imunity.
Ingredience
Kopřivy důkladně properte, rozmixujte je a vložte do větší mísy, kde je zalijte vlažnou vodou. Kopřivy nechte 5 hodin namáčet a poté z nich vymačkejte maximum šťávy pomocí plátýnka.
Na hladině se vytvoří pěna, kterou sesbírejte a zbytek tekutiny nalijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete a vložte do hrnce, vyloženého utěrkou.
Poznámka: Dbejte na to, aby se sklenice vzájemně nedotýkaly.
Hrnec naplňte vodou do výšky ¾ sklenic a kopřivový džus zavařujte při teplotě 80 °C po dobu 15 minut. Poté sklenice vyjměte, postavte je na rovnou plochu, zakryjte utěrkou a nechte jejich obsah volně vychladnout.
Dávkování
Pro nejlepší výsledky pijte ½ sklenice kopřivového džusu 2–3x týdně.
Účinky
- pomáhá s regulací hladiny cukru v krvi
- má detoxikační účinky
- posiluje nervový systém a imunitu
- obsahuje vitamíny A, C, vápník a železo
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Uwaga Babcia Gotuje

