Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda plněná mletým masem s petrželkou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Roláda plněná mletým masem s petrželkou - postup přípravy

Ať už hledáte inspiraci na všední nebo slavnostní oběd, s roládou plněnou mletým masem nešlápnete vedle. Je skvělá i jako součást slavnostních mís, zastudena.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na pomazání

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Najemno nastrouhaný tvrdý sýr smíchejte s rozšlehanými vejci a zakysanou smetanou. Přidejte nasekanou petrželku a vše důkladně zamíchejte. 

2. KROK

Vzniklou směsí pokryjte plech, vyložený pečicím papírem, který potřete trochou oleje. Základ na roládu následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.

3. KROK

Mezitím připravte náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Poté ji smíchejte s pomletými kuřecími prsy, solí a pepřem. 

Poznámka: Množství koření určete na základě vlastní chuti.

4. KROK

Upečený základ na roládu masovou směsí pokryjte, pokrm zarolujte, zakryjte alobalem a pečte dalších 30 minut. 

Poznámka: Po 25 minutách alobal z rolády sejměte.

5. KROK

Roládu plněnou mletým masem servírujte s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory nebo rýže. 

Tip: Roládu můžete servírovat i jako součást slavnostních mís, protože chutná i zastudena.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Reghina Cebotari

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů