Roláda plněná mletým masem s petrželkou - postup přípravy
Ať už hledáte inspiraci na všední nebo slavnostní oběd, s roládou plněnou mletým masem nešlápnete vedle. Je skvělá i jako součást slavnostních mís, zastudena.
Základ
Na pomazání
Náplň
Najemno nastrouhaný tvrdý sýr smíchejte s rozšlehanými vejci a zakysanou smetanou. Přidejte nasekanou petrželku a vše důkladně zamíchejte.
Vzniklou směsí pokryjte plech, vyložený pečicím papírem, který potřete trochou oleje. Základ na roládu následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Mezitím připravte náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Poté ji smíchejte s pomletými kuřecími prsy, solí a pepřem.
Poznámka: Množství koření určete na základě vlastní chuti.
Upečený základ na roládu masovou směsí pokryjte, pokrm zarolujte, zakryjte alobalem a pečte dalších 30 minut.
Poznámka: Po 25 minutách alobal z rolády sejměte.
Roládu plněnou mletým masem servírujte s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory nebo rýže.
Tip: Roládu můžete servírovat i jako součást slavnostních mís, protože chutná i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Reghina Cebotari

