Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodová zmrzlina s čokoládou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Jahodová zmrzlina s čokoládou - postup přípravy

Potěšte své hosty osvěžujícím dezertem s jemnou strukturou a úžasnou chutí. Jahodová zmrzlina s čokoládou je snadná na přípravu a vypadá luxusně.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody důkladně omyjte, zbavte je zelených částí, nakrájejte je na menší kousky a vložte je do rendlíku, kde je smíchejte s vodou a rozmixujte.

2. KROK

Do jahod vmíchejte rozmačkaný banán s vaječnými žloutky, cukrem, kukuřičným škrobem a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. 

3. KROK

Směs přelijte do mísy, zakryjte ji potravinovou fólií a nechte ji volně vychladnout. 

Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, zakryjte ji potravinovou fólií. 

4. KROK

V samostatné míse vyšlehejte citronovou šťávu s kondenzovaným mlékem, do směsi vmíchejte ricottu a vešlehejte smetanu. Směs smíchejte s jahodovým základem, nasekanou čokoládou a vzniklou hmotou naplňte formu.

5. KROK

Formu na zmrzlinu zakryjte potravinovou fólií a vložte ji na 2 hodiny do mrazáku. 

Tip: Jahodovou zmrzlinu s čokoládou servírujte ozdobenou šlehačkou a lístky máty. Dodáte tak pochoutce slavnostnější vzhled.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vydatné jídlo

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů