Jahodové poháry s tvarohem a kakaem - postup přípravy
Až se vám nebude chtít dlouze připravovat dezert, usnadněte si práci a hostům nabídněte osvěžující jahodové poháry s tvarohem. Mají osvěžující chuť.
Piškot
Krém
Jahodová náplň
Vejce vyšlehejte s kefírem, umělým sladidlem, a jakmile se ingredience propojí, přidejte rýžovou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Kefír můžete nahradit řidším bílým jogurtem.
Do směsi vmíchejte červené potravinářské barvivo a lžičku kakaa. Směsí naplňte formu na pečení, kterou vložte do mikrovlnné trouby, kde ji vařte 3 minuty.
Poznámka: Směs můžete péct i v troubě, při 180 °C po dobu 10 minut.
Vzniklý piškot z formy vyklopte a nechte ho vychladnout. Mezitím připravte krém, rozmixováním tvarohu, smetanového sýra, sladidla a mléka. Směsí naplňte cukrářský sáček a pokračujte s přípravou jahodové náplně.
Jahody vložte do rendlíku, kde je smíchejte s vanilkovým cukrem a rozmixujte je. Do směsi vmíchejte škrob a zahřívejte ji 2–3 minuty, do zhoustnutí. Náplň nechte vychladnout a poté začněte s kompletací dezertu.
Piškot rozmixujte najemno, pokryjte jím dno pohárů a polijte ho jahodovou náplní, na kterou naneste vrstvu krému. Postup opakujte a vrstvení zakončete krémem. Ten ozdobte trochou piškotu a čerstvou jahodou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olya Pins

