Kuřecí prsa v česnekové omáčce - postup přípravy
Kuřecí prsa v česnekové omáčce jsou šťavnaté jídlo, které potěší každého milovníka výrazných chutí. Jemná omáčka s česnekem dodá masu skvělou chuť i vůni.
Ingredience
Kuřecí prsa horizontálně rozkrojte na polovinu a ochuťte je solí, pepřem a mletou uzenou paprikou z obou stran. Maso obalte v mouce a smažte ho na rozpuštěném másle a rozpáleném oleji 4–5 minut z každé strany.
Tip: Chcete-li, aby bylo maso opravdu křehké, maso jemně naklepejte z obou stran. Udělejte to přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte nastrouhaný česnek. Po 30 vteřinách ho zalijte zeleninovým vývarem, smetanou a po dalších 30 vteřinách přidejte nastrouhanou mozzarellu, kterou nechte rozpustit.
Po 2–3 minutách do omáčky vraťte maso a pokračujte ve vaření 1–2 minuty. Nakonec přidejte rajčata a nasekanou petrželku.
Tip: Kuřecí prsa v česnekové omáčce servírujte s těstovinami, rýží nebo brambory.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alle Rezepte

