Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketové karbanátky s kuřecím masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Cuketové karbanátky s kuřecím masem - postup přípravy

Cuketové karbanátky s kuřecím masem jsou lehčí a zdravější alternativou klasických smažených pokrmů. Díky šťavnaté cuketě a masu jsou úžasně vláčné a chutné.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cukety odřízněte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle. Cuketu smíchejte s mletým masem, směs osolte a ochuťte kořením na kuře. 

2. KROK

Do směsi přidejte vejce s prosetou moukou, ingredience zamíchejte a vytvořte karbanátky, které smažte na rozpáleném oleji 7–10 minut, z každé strany, pod pokličkou. 

3. KROK

Cuketové karbanátky s kuřecím masem servírujte s rýží, brambory nebo jinou oblíbenou přílohou. 

Tip: Karbanátky můžete také upéct v předehřáté troubě na 180 °C za 30 minut.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Olya Pins 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů