Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Caesar salát s kuřecím masem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Caesar salát s kuřecím masem - postup přípravy

Caesar salát s kuřecím masem je lehký a sytý pokrm, který vyniká výraznou chutí a křupavostí. Připravíte ho snadno a můžete ho servírovat jako rychlý oběd nebo večeři.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Maso

Krutony

Dresink

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou dresinku. Vaječné žloutky rozmixujte s olivovým olejem, citronovou šťávou, bílým octem, hořčicí, česnekem, solí, pepřem a parmazánem dohladka. 

2. KROK

Za stálého mixování přidávejte postupně rostlinný olej, po 40 vteřinách dresink zakryjte potravinovou fólií a vložte ho do lednice. Pokračujte s přípravou masa. 

3. KROK

Maso ochuťte solí, pepřem a smažte ho 4–6 minut z každé strany. Poté ho nakrájejte na kousky, které smažte ještě 1 minutu a poté připravte krutony. 

4. KROK

Toastový chleba nakrájejte na kostky, které ochuťte sušeným česnekem, sušenou petrželkou a smažte je na výpeku z masa 1–2 minuty. Nakonec zpracujte zbytek ingrediencí. 

5. KROK

Římský salát omyjte a nasekejte na menší kousky, společně s cherry rajčaty. Salát rozprostřete na servírovací talíř, pokryjte ho krutony, rajčaty a masem. 

6. KROK

Caesar salát ochuťte dresinkem a podávejte ho samostatně nebo s oblíbeným pečivem.

Tip: Pokud chcete, můžete salát obohatit vařeným vejcem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Deli Cuisine

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů