Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketa v parmazánovém těstíčku

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Cuketa v parmazánovém těstíčku - postup přípravy

Cuketa v parmazánovém těstíčku je křupavá dobrota, která potěší milovníky zdravého mlsání. Připravíte ji rychle, jednoduše a můžete ji podávat i jako přílohu k masu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Těstíčko

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukety zbavte okrajů, které by mohly způsobit hořkost zeleniny a zbytek nakrájejte na kolečka, která smíchejte se solí. Poté připravte těstíčko. 

Poznámka: Díky soli cuketa zkřehne a pustí přebytečnou šťávu. 

2. KROK

Zakysanou smetanu smíchejte s vejci, vodou, solí, pepřem a sušeným česnekem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich prosetou mouku s nastrouhaným parmazánem a ve vzniklém těstíčku obalte cukety.

3. KROK

Kolečka cuket smažte v rozpáleném oleji 1–2 minuty z každé strany, dozlatova. 

Tip: Cukety v parmazánovém těstíčku odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů