Cuketa v parmazánovém těstíčku - postup přípravy
Cuketa v parmazánovém těstíčku je křupavá dobrota, která potěší milovníky zdravého mlsání. Připravíte ji rychle, jednoduše a můžete ji podávat i jako přílohu k masu.
Základ
Těstíčko
Na smažení
Cukety zbavte okrajů, které by mohly způsobit hořkost zeleniny a zbytek nakrájejte na kolečka, která smíchejte se solí. Poté připravte těstíčko.
Poznámka: Díky soli cuketa zkřehne a pustí přebytečnou šťávu.
Zakysanou smetanu smíchejte s vejci, vodou, solí, pepřem a sušeným česnekem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich prosetou mouku s nastrouhaným parmazánem a ve vzniklém těstíčku obalte cukety.
Kolečka cuket smažte v rozpáleném oleji 1–2 minuty z každé strany, dozlatova.
Tip: Cukety v parmazánovém těstíčku odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусный уголок.

