Buchta s rybízem a drobenkou - postup přípravy
Připravte si nadýchaný dezert podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Má jemnou strukturu, příjemně sladko-kyselou chuť a doslova se rozplývá v ústech.
Základ
Drobenka
Na posypání
Mouku smíchejte s třtinovým cukrem, mlékem, olejem, vejcem a kypřicím práškem do pečiva.
Poznámka: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Do vzniklého těsta vmíchejte červený rybíz a směsí naplňte formu na pečení, vyloženou pečicím papírem.
Poznámka: Asi hrst rybízu si odložte bokem na závěrečné posypání těsta.
Těsto posypte rybízem, cukrem, drobenkou a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle, kterou je nutné vytáhnout čistou.
Buchtu s rybízem nechte vychladnout a poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Poznámka: Nižší teplota dezertu zajistí, že bude lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou

