Švestkový kečup s česnekem a kari - postup přípravy
Vyzkoušejte netradiční švestkový kečup s česnekem, který poslouží jako dip i originální omáčka k masu. Zaujme vás snadnou přípravou, svou chutí i vůní.
Když chcete domácí kečup, který opravdu stojí za to, zkuste tento švestkový s česnekem a špetkou kari. Je sladký, jemně kořeněný a dokonale se hodí k masu, zelenině i jako dip k oblíbeným svačinám. Příprava je jednoduchá – stačí čerstvé švestky, cukr, koření a ocet. Koření dodá omáčce příjemný exotický nádech, který vaše jídla povýší o úroveň výš. Tento kečup se rychle stane vaší oblíbenou domácí omáčkou, která dokáže překvapit svou chutí i vůní.
Ingredience
Omyté, vypeckované švestky vložte do většího hrnce, kde je zalijte trochou vody. Hrnec zakryjte pokličkou a ovoce duste 15 minut, za občasného míchání.
Hrnec odstavte z tepla, švestky rozmixujte, smíchejte s cukrem, solí, kari, kořením Chmeli Suneli, pepřem a mletou pálivou paprikou. Přidejte prolisovaný česnek s octem a ingredience zamíchejte a rozmixujte.
Švestkový kečup s česnekem vraťte zpět na teplo a pokračujte ve vaření dalších 10 minut, za stálého míchání. Nakonec do směsi vmíchejte jablečný ocet a vlijte ji do sterilizovaných sklenic, které uzavřete víčky.
Poznámka: Sterilizaci nádobí vřele doporučujeme. Díky ní zmírníte riziko znehodnocení kečupu případnými bakteriemi.
Kečup ze švestek nechte vychladnout v pokojové teplotě a poté ho skladujte na tmavém a chladném místě, případně v lednici.
Tip: Pokud chcete, aby byl kečup jemnější, můžete ho na závěr propasírovat.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ВКУСНОДЕЛИЦА

