Bramborové řízečky se sýrem a šunkou - postup přípravy
Bramborové řízečky jsou křupavé na povrchu a jemné uvnitř. Vyzkoušejte originální alternativu tradiční pochoutky z masa, která se hodí i ke slavnostním příležitostem.
Těsto
Náplň
Na obalení
Na smažení
Oloupané brambory nakrájejte na menší kousky, které vařte v osolené vodě 15–20 minut, doměkka. Poté je slijte, rozšťouchejte a smíchejte s nastrouhaným sýrem.
Do směsi vmíchejte pepř, nasekanou petrželku a poté z ní odebírejte množství o velikosti dlaně, z kterého vytvořte placičku. Tu pokryjte plátkem šunky, plátkem sýra a náplň do bramborového těsta zabalte.
Postup opakujte, dokud budete mít ingredience a poté všechny bramborové řízečky obalte v rozšlehaných vejcích a strouhance.
Pokrm následně smažte v rozpáleném oleji 3–5 minut z všech stran, dozlatova.
Tip: Řízečky z brambor odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette di Casa Mia

