Lahodný dort s čokoládou a banány - postup přípravy
Milovníci sladkého, pozor! Máme pro vás další skvělý recept na naprosto báječný dortík plný banánů, lahodné mléčné náplně a s lesklou čokoládovou polevou navrchu. Kromě toho je také velmi snadný na přípravu a nemusíte se bát, že byste ho nezvládli, i pokud jste třeba kuchařský začátečník. Tohle je ideální volba pro váš trénink. Zkrátka tenhle dezert nejde zkazit.
Těsto
Krém
Doplňky
Návod na přípravu:
Nejprve připravte korpus. Do misky si nasypejte mouku, vanilkový cukr, kakaový prášek a prášek do pečiva. Všechny suché ingredience dobře promíchejte. Do jiné mísy rozklepněte tři vajíčka a přisypejte k nim cukr. Šlehejte šlehačem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přilijte mléko a přisypejte směs suchých ingrediencí, kterou jste si připravili před chvilkou. Míchejte, dokud nezískáte hladkou a jednolitou hmotu.
Dejte si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia. Obdélníkový plech na pečení si vyložte pečicím papírem, anebo jej vymažte olejem a vysypejte hrubou moukou. Připravené těsto nalijte na plech, vyrovnejte jeho povrch do roviny a dejte péct do vyhřáté trouby asi na půl hodiny. Během pečení vyzkoušejte zapíchnutou špejlí, zda už je korpus dost propečený a můžete ho vyndat z trouby.
Zatímco se těsto peče, vyšlehejte šlehačku do pevné pěny a vložte do lednice chladit. Pro vytvoření smetanové náplně nalijte mléko do rendlíku a zahřejte ho na kamnech. Přisypejte němu cukr a mouku a za stálého míchání vařte, dokud nezískáte hladký krém.
Nakonec připravte ještě polevu. V mikrovlnné troubě roztavte čokoládu rozdrcenou na kousky a několikrát s desetivteřinovým rozestupem promíchejte, dokud nezískáte hladkou a lesklou hmotu.
Banány si nakrájejte na kolečka. Dopečený korpus nechte zchladnout a naneste na ni rovnoměrnou vrstvu uvařené smetany, na tu přijdou plátky banánů a na ně vyšlehaná šlehačka. Celý povrch dortu uhlaďte a zalijte rozpuštěnou čokoládou. Když je dort hotový, vložte ho do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc.