Netradiční variace kuřecí polévky - postup přípravy
Kuřecí vývar je nejznámější domácí léčivo, které můžete své rodině dopřát. Je skvělý při nachlazení i jiných tělesných indispozicích a kromě toho je velice chutná. Pokud byste rádi znali vícero variant kuřecí polévky než jen s nudlemi či ztraceným vajíčkem, poradíme vám další dva recepty na kuřecí polévky, které by se vám mohly v kuchyni hodit.
Kuřecí fazolová polévka
Pikantní kuřecí polévka s chilli a zázvorem
Kuřecí fazolová polévka
Fazole nasypejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte je na mírném ohni k varu. Když začne vřít, fazole slijte a propláchněte čistou vodou. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Totéž udělejte s mrkví a paprikou a cibulí.
Na kamnech v hrnci na oleji zpěňte cibulku a přisypejte k ní zbylou zeleninu. Mírně orestujte a zalijte vývarem a přidejte kuřecí maso, pokrájené brambory a slité fazole a vařte, dokud brambory a fazole nezměknou. Nakonec přilijte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
Pikantní kuřecí polévka s chilli a zázvorem
Kuřecí kostry dejte do hrnce, zalijte je studenou vodou a na mírném ohni zahřívejte. Přidejte sůl, pepř, hřebíček, bobkový list, koriandr a kari, celý kousek oloupaného zázvoru a očištěné a najemno nasekané chilli papričky. Přiklopte pokličkou a jednu až dvě hodiny nechte mírně probublávat.
Pak přidejte pokrájenou mrkev, pórek a žampiony a vařte ještě asi 7 minut, aby zelenina zůstala křupavá. Nakonec vyjměte skelety a oberte z nich do polévky kousky masa. Osolte a opepřete, přidejte nasekanou jarní cibulku a podávejte.