Zapečené brambory s mletým masem, rajčatovou omáčkou a sýrem - postup přípravy
Hledáte tip na rychlý a chutný oběd či večeři pro celou rodinu? Zapečené brambory jsou pro tyto účely perfektní. Pohostit jimi můžete vcelku dobře i očekávanou návštěvu. Zcela jistě vás osloví jejich šťavnatost a vydatnost – zasytí spolehlivě i toho největšího jedlíka.
Ingredience
Nejprve si očistěte a pečlivě omyjte brambory. Neloupané je pak dejte vařit, aby byly měkké. Mezitím si připravte směs na plnění. Na pánvi si rozehřejte trochu slunečnicového oleje a na něm dozlatova orestujte mleté maso. To nakonec osolte, opepřete, případně přidejte jiné oblíbené koření. Také k masu přidejte na kousky pokrájenou slaninu, a ještě pár minut poduste.
Až se brambory uvaří, odlijte od nich vodu a nechte je vychladnout. V momentu, kdy budou studené nebo vlažné, překrojte je podélně napůl. Dužinu následně vydlabejte pomocí lžíce a dejte do misky.
Poté se vraťte k přípravě mletého masa. K němu ještě přilijte mléko, zasypte moukou a chvíli povařte, aby hmota zhoustla.
V konečné fázi do masové směsi ještě přidejte vydlabané brambory rozmačkané na pyré, rajčatovou omáčku, strouhaný sýr a dobře promíchejte.
Směsí půlky brambor plňte, a nakonec dejte zapékat do trouby na asi půl hodiny při cca 180 stupních Celsia.
Zapečené brambory s mletým masem podávejte ideálně horké. Hodit se k porci budou jakékoliv ochucovací studené omáčky. Vynikající bude pokrm i v kombinaci se zeleninovým salátkem, či nakládanou zeleninou ve sladkokyselém nálevu. Přejeme vám dobrou chuť.