Vynikající vepřový bůček - postup přípravy
Čas od času lze doporučit zařadit do jídelníčku i pokrmy z masa, v němž je zastoupeno více tuku. Takto připravený vepřový bůček je pro svou jemnost a chuťovou vyváženost velice oblíbený, a když ho vyzkoušíte, určitě potěší i vás.
Ingredience
Do hrnce s vodou přidejte bobkový list a pepř podle chuti a sůl a krystalový cukr v množství uvedeném v receptu.
Pokud jde o bůček, který byste měli vybrat pro přípravu tohoto pokrmu, doporučujeme takový, kde je poměr masa a tuku přibližně 1:1. Maso omyjte a dejte do vhodné nádoby, ideálně opatřené víkem. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, kterými posypete bůček. Můžete rovněž pomocí nožíku udělat do masa zářezy a do nich vložit špalíčky česneku. Maso zalijte připravenou vodou s cukrem a kořením, uzavřete nádobu a nechte stát po dobu jednoho dne.
Následující den nádobu přesuňte do lednice. Poté maso vyjměte a nechejte ho na vhodném savém povrchu, například bavlněné látce, která odsaje přebytečnou slanou vodu.
Hotový bůček je nejlepší krájet na tenké plátky a podávat s čerstvým chlebem.