Marocké palačinky Beghrir - postup přípravy
Každý dozajista zná sladké palačinky. Jejich příprava není nijak složitá. Postačí jen pár surovin a vykouzlíte lahodný dezert, který je možné plnit ledasčím. Hodí se domácí marmeláda, med, kakao, nebo třeba mletá skořice s cukrem. Nyní jsme pro vás připravili ultra nadýchané palačinkové těsto původem z Maroka, které se jen rozplývá na jazyku. Vyzkoušejte ho, nebudete litovat. A vaše děti se budou jen oblizovat.
Těsto
Ochucení
Ve velké míse si smíchejte hladkou mouku s cukrem, solí, kypřícím práškem, sušeným droždím, vejcem a přilijte teplou vodu a slunečnicový olej.
Až získáte homogenní těstíčko, dejte jej chvíli stranou a pusťte se do výroby medové omáčky. Tu budete mít hotovou raz dva. V malém rendlíku si roztavte máslo a přimíchejte k němu med. Mírně prohřejte a poté rovněž odstavte ze sporáku.
V další fázi osmažte palačinky, tak jak jste zvyklí standardně. Tj. na malém množství slunečnicového oleje dozlatova z obou stran.
Marocké palačinkové těsto díky droždí a jedlé sodě více nakyne a vytvoří se v něm četné bublinky. Proto bude dezert o to nadýchanější.
Podávejte s medovou omáčkou. Hodit se však bude cokoliv, co máte v oblibě. Děti potěší i čokoládová pomazánka Nutella, sladký tvaroh, skořicový cukr, nebo třeba domácí zavařenina.
Přejeme dobrou chuť.