Nepečený banánový dort - postup přípravy
Nemáte času nazbyt a potřebujete pro své hosty připravit excelentní dezert, který se stane dokonalou tečkou za slavnostním obědem nebo večeří? Pak vsaďte na tento jednoduchý nepečený dort. Když ho před servírováním důkladně vychladíte, všichni se budou moci po něm utlouct.
Korpus
Náplň
Na ozdobu
Nejprve si v mixéru rozemelte najemno máslové sušenky. Poté je pokapejte trochou mléka a přilijte i rozpuštěné máslo. Ze všech surovin vypracujte homogenní těstíčko. To bude tvořit jakýsi korpus dortu. Těsto pak vložte do koláčové kulaté formy a prsty rozprostřete. Nakonec dejte korpus chladit do lednice asi na 20 minut. Mezitím se pusťte do přípravy krémové náplně.
Nyní si vyšlehejte smetanu do tuha a postupně ji doslaďte i moučkovým cukrem. Šlehačku dejte chvíli do chladničky a v tom vyjměte zároveň ztuhlý korpus. Na něj naneste silnější vrstvu kondenzovaného karamelizovaného mléka. Poté si vezměte k ruce banány, oloupejte je, nakrájejte na kolečka a pokládejte na kondenzované mléko. Nakonec ještě zbývá navrstvit šlehačku. Tu špachtlí dobře rozprostřete.
Aby byl dort chutnější a vzhlednější, je možné jej posypat kakaovým práškem a drcenou hořkou čokoládou. Kdo má rád oříšky (lískové, vlašské), může klidně použít i ty. Před servírováním dejte zákusek tuhnout do lednice alespoň na hodinu až dvě. Podávejte třeba se šálkem kávy, čaje či kakaa. Hodit se bude i čerstvé ovoce na ozdobu. Přejeme dobrou chuť.